Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2012 14:37 - Тодор Живков на билборд в Несебър!
Автор: lostov Категория: Политика   
Прочетен: 36566 Коментари: 83 Гласове:
17

Последна промяна: 30.05.2012 15:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Предполагам много хора вече знаят за това, но има и такива, които не знаят.

Информацията е стара, да - от 8-ми септември 2011 година. Аз лично разбрах за това и го видях на живо тази година точно по Великден. Нямах време да спра и да го снимам лично.


image
(снимка: Интернет)
Това, което научих от новинарските сайтове, че е лична инициатива на гражданинът Дочо Дочев - заклет привърженик на Тато. С години събирал парички, за да може един ден на 100-годишнината от рождението му да постави ликът му на всеобщ показ. Видео с Дочо и билборда - ТУК.


ДРУГ билборд?! "Тодор Живков - дългогодишен ръководител на МАЙКА БЪЛГАРИЯ" ?!

image (снимката е от мой приятел и е правена на 24.05.2012)
Несъмнено всичко това поражда няколко въобще немаловажни въпроса:

- Всеки ли има право на всеобщ показ да излага личните си политически възгледи и култ към личността?
(Ако да - по тази логика да започнем със слагането на билбордове СЕГА: на Сталин, Хитлер (защо не), Мао, Ким Чен Ир, наследникът му Lil"Kim и т.н.)

- Това не е ли меко казано обидно към паметта на всички жертви на комунистическия режим, репресирани българи и техните потомци?
(Попитайте например потомци на българи, чието цяло имущество е било конфискувано в "полза на държавата". Или потомци на убити българи или такива пратени в трудови лагери. Примерите са безброй много.)

- Какво мислят гражданите на Несебър (а и не само - жителите на цяла България) за подобно натрапване на точно ТАЗИ личност от близкото ни минало?
(Знам, че има за и против, както и такива, на които им е все тая или такива, които биха дуднали клишета от типа "Ами това все пак е част от миналото ни - не трябва да го отричаме.")

- Не е ли редно да се промени законовата рамка касаеща излагането на рекламни материали на билбордове?
(Редно е.)

- Този билборд не променя ли абсолютно нелепо облика на една от най-посещаваните ни черноморски туристически дестинации?
(Променя определено.)

- Опасно ли е бездействието и незаинтересуваността на хората?
(Бездействието и непукизма на хората по важни обществени въпроси винаги е опасно. "Бездействие във време, когато можете да постъпите справедливо, означава страхливост." - Конфуций)

--------------------------------------
Абсурдно е в 21-ви век да се поболяваваме от носталгия по тоталитарен режим. Също така общинска или държавна собственост е последното място за подобна показност на политически предпочитания от близкото минало. Мое мнение.
 



Гласувай:
20



1. podvodni - Както сам каза, всичко това е твое ...
30.05.2012 14:50
Както сам каза, всичко това е твое мнение. И аз го приемам.
Но някой друг има обратното на твоето внение, което си е лично негово. Това също го приемам.
А ти?
цитирай
2. lostov - Приемам различно от моето мнение, да.
30.05.2012 15:00
Това не означава, че го споделям. Дочо си е изразил гледната точка чрез този билборд. Аз моята - чрез този постинг.
цитирай
3. juliata - Поздравления!
30.05.2012 15:35
Много добре си го написал!
Абсолютно съм съгласна с това:
"Несъмнено всичко това поражда няколко въобще немаловажни въпроса:

- Всеки ли има право на всеобщ показ да излага личните си политически възгледи и култ към личността?
(Ако да - по тази логика да започнем със слагането на билбордове СЕГА: на Сталин, Хитлер (защо не), Мао, Ким Чен Ир, наследникът му Lil'Kim и т.н.)

- Това не е ли меко казано обидно към паметта на всички жертви на комунистическия режим, репресирани българи и техните потомци?
(Попитайте например потомци на българи, чието цяло имущество е било конфискувано в "полза на държавата". Или потомци на убити българи или такива пратени в трудови лагери. Примерите са безброй много.)"

За съжаление има доста заблудени хорица, които поради наивност, личен интерес или друго, не могат да видят цялата картина от нашето минало...
И хлипат ли, хлипат... ;)
цитирай
4. lostov - Хлииипат ли, хлииипат милинките те!
30.05.2012 15:47
Какво беше, ехеееейй....
цитирай
5. podvodni - В такъв случай Въпросите които з...
30.05.2012 16:01
В такъв случай Въпросите които задаваш не са правилни. но въпреки това имат своят отговор:

- Всеки ли има право на всеобщ показ да излага личните си политически възгледи и култ към личността?

Да, всеки под каквато форма намери за добре. Стига да не задължава несъгласните да приемат неговите възгледи.
Със същото право някой може да ознаменува рожденият ден на ББ, или Кофи Ананд

- Това не е ли меко казано обидно към паметта на всички жертви на комунистическия режим, репресирани българи и техните потомци?

Не, не е! Защото се чества рожденна дата, а не политически действия. Ако все пак Живков се възприема като събирателен образ за издевателствата на комунистическият режим, в същата сила може да бъде събирателен образ на икономически, социален и ред други възходи, погледнато от днешният ден.
Може също да се гледа на него като противовес на изминалите 20 години с оглед на 1 500 000 българси икономически емигранти.
цитирай
6. tomcat2 - На фона на всичката пасмина изре...
30.05.2012 16:13
На фона на всичката пасмина изредила ни се през годините на "демокрацията' Живков си беше направо екстра,чак сега осъзнавам какъв велик лидер сме имали и силно ме съмнява да имаме пак такъв някога!Аналогиите със Сталин,Мао и Ким са просто нелепи нищо общо с тях не е имал Живков ,като политик!Да беше селянин (като повечето българи) да не беше особено интелигентен ,но със селския тарикатлък направи за България много повече от всеки от съвременните му колеги.Кои са тия жертви на комунизма ?На някой приятел дядото на чинка му
имал един познат дето познавал един човек дето братовчеда на леля му бил жертва на комунизма!При Живков България беше държава уважавана на изток и на запад, а не като сега територия служеща за бази ,курви и пушечно месо на тоя и ония.За едно потупване по рамото политиците ни с лека ръка продават суверенитета и националното ни достойнство!Носете от 50 кладенеца вода ,изсмуквайте през пръстите каквото си искате ,както и да се извъртат нещата Живков беше най-умелия български държавник и патриот бих добавил!
цитирай
7. lostov - Ок,
30.05.2012 16:23
Кажи това на някой яко пострадал от режим и ми кажи как е реагирал.

Тодор Живков се свързва с режим. Същото не може да се каже за Кофи Анан или Б.Б. (е червените му противници сега твърдят, че е точно режим, но те само така си приказват). Изобщо Тодор Живков е доста по-противоречива личност от горните двама и винаги ще бъде свързвана от много с отрицателни емоции.

А това, че се чества рождена дата - няма никакво значение. Въпросът е, че НЕГОВИЯТ ЛИК се мъдри на билборд, пък била тя причината годишнина от рожден ден, сватба, погребение, априлски пленум или каквото и да е. Идеята е, че всичко СВЪРЗАНО с ТОЗИ човек, ТОЗИ режим е обидно и непристойно. Ако някой толкова си го тачи, да си построи храм-паметник в своя си двор и така. Аз лично не желая да го гледам на билборд. Плюс това не мислиш ли, че се създава впечатление, че ВСИЧКИ милеят по него.

Т.нар. "възход" по време на социализма, за който говориш е щял да се случи който и да беше на власт. Който и да беше на власт тогава е щял да бъде съветска марионетка. Все пак яко наливаха ресурси - нормално е да има някакъв подем, да. Но всичко това оправдава ли хилядите избити, репресирани? Цветът на интелигенцията ни загина и на нейно място сложиха партийни подлизурковци и агенти и прочие елементи. Мисля, че само хора, които са били добре по време на този режим (разбирай храненици на партията или откровено заблудени сиромаси) биха го възприемали като събирателен образ на икономически, социален и ред други възходи, погледнато от днешният ден.

цитирай
8. lostov - tomcat2
30.05.2012 16:26
Сега конците не се ли дърпат пак от комунистите? И техните потомци не са ли във властта по един или друг начин?
цитирай
9. balkanec - ВЕЧНА СЛАВА НА ТОДОР ЖИВКОВ!
30.05.2012 16:27
Между другото време е "пострадалите от режима" пак да пострадат - редно е, традицията трябва да се продължи :)
цитирай
10. tomcat2 - Конците сега се дърпат от национ...
30.05.2012 16:43
Конците сега се дърпат от национални предатели пет пари не давам комунисти ли са седерасти или гербаджии , ,една фурнаджийска лопата идеология може ли да има?Аз съм безпартиен деля хората на добри и лоши, нищо повече.Тва за 'хиляди избити" за "цвета на интелигенцията" са клишета от наръчник на пещерния антикомунист, специално баш интелигенцията по онова време ни беше на ниво както и културата като цяло.Нещо което не мога да кажа за сегашната!
цитирай
11. podvodni - Неоспорим показател за възход, ...
30.05.2012 16:49
Неоспорим показател за възход, най-вече икономически, е демографията на дадена страна. нейната задлъжвялост и материални активи. Всъщност това от една страна са сухи цифри, но в действителност за показатели опиращи се на конкретни факти. Няма да се впускам в разяснения. Всеки сам може да ги види и да си направи съответните изводи. В интерес на истината тези показатели за последните 20 години не са в полза на днешният ден.
Не мисля че всички милеят за него. Но е факт че огромна част, все по-често изказват мнение, че тогава е било по-добре от днес
Относно твойто желание да не го гледаш, ще използвам една доста употребявана фраза от медиите. "Ако не ти харесва предаването, просто не го гледай. Дистанционното е в теб"
Пострадалите от тоталитаризма ще имат същата реакция като пострадалите от демокрацията.
цитирай
12. lostov - tomcat2
30.05.2012 16:59
Клише или не, пещера или не, фактите са си факти, а те са, че избити има. Избиха и премахнаха неудобните и започна промивката, присвояването и т.н.
цитирай
13. lostov - podvodni
30.05.2012 17:02
Аз не искам да сменя предаването. По скоро искам да го сваля от ефир. ;)

А това за икономическите показатели, все пак това, което посочваш е така, но е и в световен мащаб. Колко държави задлъжняха с МНОГО? Много. Световната икономика също не е това, което беше преди 50 години. Ние не правим изключение.
цитирай
14. kaizer - 22 години разпродават построеното ...
30.05.2012 17:03
22 години разпродават построеното от него. Сега да те е страх да си отвориш сметсата за тока или парното....
цитирай
15. miuenski - хм...
30.05.2012 17:09
интересен казус

отиваш на Славейков и виждаш много книги, на кориците на които можеш да видиш Хитлер, Сталин, Буш и т.н. - това би могло да е обидно за някой, но никой не забранява книгите

по билбордове съм виждал доста по-неприятни неща... за тв рекламите ти си го описал достатъчно добре - същата работа

платил си е човека - нека да си се радва... може би по тошово време са му липсвали "честитките" за Първия, които дори да ги имаше, не можеха да се сравнят с тези в Румъния... но там нещата за бившия се развиха малко "по-така"

ако това те притеснява какво да кажем за хилядите плакати на ТУРСКА партия преди избори или, още по-фрапиращо, плакатите на НАСЛЕДНИЦИТЕ на БКП, партията виновна за всички споменати жертви
цитирай
16. lostov - Значи...
30.05.2012 17:19
miuenski написа:
интересен казус

отиваш на Славейков и виждаш много книги, на кориците на които можеш да видиш Хитлер, Сталин, Буш и т.н. - това би могло да е обидно за някой, но никой не забранява книгите

по билбордове съм виждал доста по-неприятни неща... за тв рекламите ти си го описал достатъчно добре - същата работа

платил си е човека - нека да си се радва... може би по тошово време са му липсвали "честитките" за Първия, които дори да ги имаше, не можеха да се сравнят с тези в Румъния... но там нещата за бившия се развиха малко "по-така"

ако това те притеснява какво да кажем за хилядите плакати на ТУРСКА партия преди избори или, още по-фрапиращо, плакатите на НАСЛЕДНИЦИТЕ на БКП, партията виновна за всички споменати жертви


----------
Едно е книга, съвсем друго е билборд. Ако искаш книга - отиваш и си купуваш. Билборда се вижда от всички. С други думи откровено ти се натрапва в полезрението.

По въпроса за билбордовете като цяло съм на мнение, че някои неща трябва да бъдат забранени. Като например голи мадами на пътя. Не че не е яко, ама е опасно. Както и да е..

Ама да се радва в двора си, в гаража си, в хола си. Ясно, че си е платил, но не ми се струва редно.

Абсолютно съм съгласен за партийните агитационни плакати по време на избори. А за ДПС - да не говорим просто - само като им видиш електората какъв е... Мани, мани...

Поздрави!
цитирай
17. podvodni - Ще бада принуден да разбия твоите ...
30.05.2012 17:27
Ще бада принуден да разбия твоите илюзии. Предаването няма да можеш да свалиш от ефир, защото нямаш необходимите доводи. Важи не само за теб, но и за всички които имат намерения като твоите. Просто нито един показател от последните 20 години не е в полза на твоето желание.
Световна икономика като реален факт не съществува. Това е само събирателен образ. Вярно е че много страни затънаха. Но също така е вярно че много страни просперират, и то в двете краиности на политичесо управление. Та така че, ние не правим изключение от затъващите, но можехме да не правим изключение от проспериращите.
цитирай
18. анонимен - Клише или не, пещера или не, фактите ...
30.05.2012 17:30
lostov написа:
Клише или не, пещера или не, фактите са си факти, а те са, че избити има. Избиха и премахнаха неудобните и започна промивката, присвояването и т.н.

Бих те попитал,толкова ли много е заслужил примерно Фердинанд и неговите наследници,който ни докара две национални катастрофи,с името на който са наименувани улици и портрета му виси на определени места?Или сина му,който ни направи съюзник на Хитлер,та трябваше с кръвта на хиляди български войници да спасим България от ново разпарчетостване! "Благодарение" на тази натрапена ни династия една трета от нашата страна е в чуждо владение!
И защо примерно в парламента ще отдават почит на жертвите от"комунистическия режим",а тези които са имали леви убеждения и са ги изгаряли в пещите или са им разнасяли главите набучени на кол ,новите "демократи"в никакъв случай не дават и дума да се спомене за тях?!
цитирай
19. lostov - Под световна икономика имам пре...
30.05.2012 17:34
Под световна икономика имам предвид икономиката по света, в световен мащаб.
Наясно съм, че сам нищо не мога да направя. Това не означава да се откажа от идеалите си и да се примиря със системата. Така е - аз, ти, всички сме част от системата по някакъв начин и допринясяме по един или друг начин за нейното развитие. Наречи ме идеалист, утопист - все тая. :) Няма да спра да се стремя към нещо по-добро. Време е да спрем да се взираме в миналото, да загърбим какво е било тогава, ама какво можеше да бъде и да се съсредоточим в настоящето, за да си направим бъдещето малко по-леко. За нас и нашите деца.
цитирай
20. lostov - Ама каква реч, а?
30.05.2012 17:35
;)
цитирай
21. lostov - Значи...
30.05.2012 17:40
анонимен написа:
lostov написа:
Клише или не, пещера или не, фактите са си факти, а те са, че избити има. Избиха и премахнаха неудобните и започна промивката, присвояването и т.н.

Бих те попитал,толкова ли много е заслужил примерно Фердинанд и неговите наследници,който ни докара две национални катастрофи,с името на който са наименувани улици и портрета му виси на определени места?Или сина му,който ни направи съюзник на Хитлер,та трябваше с кръвта на хиляди български войници да спасим България от ново разпарчетостване! "Благодарение" на тази натрапена ни династия една трета от нашата страна е в чуждо владение!
И защо примерно в парламента ще отдават почит на жертвите от"комунистическия режим",а тези които са имали леви убеждения и са ги изгаряли в пещите или са им разнасяли главите набучени на кол ,новите "демократи"в никакъв случай не дават и дума да се спомене за тях?!


.. за Фердинанд нищо не съм казал. Той си е бил една хитра гад и не го защитавам в никакъв случай.
цитирай
22. анонимен - Това не означава, че го споделям. ...
30.05.2012 17:41
lostov написа:
Това не означава, че го споделям. Дочо си е изразил гледната точка чрез този билборд. Аз моята - чрез този постинг.

Като ти гледам снимката,мога да ти кажа,че все още имаш мляко на устата си!
До края на 30-те години несебърлии измираха най-често от малария и цироза,защото беше едно от най-западналите места в България!Не мога да кажа дали "далновидната" политика на Т.Ж.е била причината но през есента на 1957 год.започна изграждането на курорта Сл.бряг!Сега Несебърската община е най-богатата в България!
Дали пък това няма нещо общо с благодарността на Дочо Дочев към Т.Ж.?
цитирай
23. lostov - Номер 22 анонимния
30.05.2012 17:47
Аз поне стоя зад думите си с профила си, което не може да се каже за теб анонимний коментиращ. Това наистина е страхотна способност, която имаш - да даваш квалификации и определения от една снимка на човек. Разкажи ми още.

Изграждането на курорта Слънчев бряг е щяло да стане така или иначе. Все пак само идиот не би се възползвал от такова природно богатство. За твое сведение щях да напиша този постинг без значение къде е този билборд, дали в Несебър, Слънчев бряг или Червен бряг.

Призовавам към нормален и аргументиран диалог, мерси.
цитирай
24. анонимен - Клише или не, пещера или не, фактите ...
30.05.2012 17:58
lostov написа:
анонимен написа:
lostov написа:
Клише или не, пещера или не, фактите са си факти, а те са, че избити има. Избиха и премахнаха неудобните и започна промивката, присвояването и т.н.

Бих те попитал,толкова ли много е заслужил примерно Фердинанд и неговите наследници,който ни докара две национални катастрофи,с името на който са наименувани улици и портрета му виси на определени места?Или сина му,който ни направи съюзник на Хитлер,та трябваше с кръвта на хиляди български войници да спасим България от ново разпарчетостване! "Благодарение" на тази натрапена ни династия една трета от нашата страна е в чуждо владение!
И защо примерно в парламента ще отдават почит на жертвите от"комунистическия режим",а тези които са имали леви убеждения и са ги изгаряли в пещите или са им разнасяли главите набучени на кол ,новите "демократи"в никакъв случай не дават и дума да се спомене за тях?!


.. за Фердинанд нищо не съм казал. Той си е бил една хитра гад и не го защитавам в никакъв случай.

Да,бе да!Не става въпрос,че го защитаваш,а с какво толкова е заслужил той и синът му да са на почит,с наименования на улици, паркове,с портрети!Нали за това става на въпрос!Не, че Т.Ж.МИ Е НА СЪРЦЕ,НО АРШИНА ТРЯБВА ДА Е ЕДНАКЪВ!
цитирай
25. podvodni - Не става отричането от миналото, ...
30.05.2012 18:00
Не става отричането от миналото, поради простата причина че няма да има база за сравнение. Искаш да си направим бъдещето малко по-добро. Но в сравнение с какво? Днешният ден? Или вчерашният? По тази логика следва извода че вчера не е било добре. Нито миналите 20 години. А ако славним миналите 20 с по-миналите 20 виждаме че днешните никак не са по-добри от предишните, защото искаме по-добро бъдеще от днес.
Да ние сме част от системата, но за мен тази система не е жизнена и искам да я променя.
Твоето развитие в системата или извън нея зависи от твоето възприемане на самата система.
цитирай
26. анонимен - Аз поне стоя зад думите си с профила ...
30.05.2012 18:07
lostov написа:
Аз поне стоя зад думите си с профила си, което не може да се каже за теб анонимний коментиращ. Това наистина е страхотна способност, която имаш - да даваш квалификации и определения от една снимка на човек. Разкажи ми още.

Изграждането на курорта Слънчев бряг е щяло да стане така или иначе. Все пак само идиот не би се възползвал от такова природно богатство. За твое сведение щях да напиша този постинг без значение къде е този билборд, дали в Несебър, Слънчев бряг или Червен бряг.

Призовавам към нормален и аргументиран диалог, мерси.

Лостов,
И да ти кажа ,че съм Стефан Пеев от село Ахелой,не съм сигурен,че това ще те сгрее!Още съм новак в нета и ми е трудно да се регистрирам!Все чакам някой да ме открехне!
цитирай
27. анонимен - Христо
30.05.2012 18:09
Платил си е Дочо , ще си поставя на билборд който си иска. Демокрация е нали така всеки прави каквото си иска стига да плаща! На Азис голия гъз е далеч по-противен, гей парада беше адски гнусен обаче ...демокрация!
цитирай
28. анонимен - някой който помни комунизма
30.05.2012 18:47
браво..евала на този човек..това е история и трябва да се помни.....младите не го помнят и знаят..но ние старите го помним..новите "демократи" го оплюха по всички показатели..а именно синове и дъщери на бивши чорбаджии..също и от хора които бяха настъпени по някакъв начин от тогавашната власт..а че си имаше хора за Белене по него време..си имаше..сега да не би да няма хора за там? вярно е че беше политически лагер..а също и за цялата НЕПОПРАВИМА ПАПЛАЧ човешка..и само там им беше мястото..а не на улуцата където бяха страшилище за обикновените трудови хора........................а я попитайте същите тия хора от народа..обикновени работници и служители..лош ли беше комунизма? ще ви отговорят че беше РАЙ за тях,,при сегашната измислена "демокрация" на мен никой не ми е пречил да живея нормално...и не ми е правило впечатление че имаше милиция и военни..даже не ги забелязвах защото бях като всички останали примерни граждани...и на Бай Тошо задника му ще целуваме за онова време и живота който водехме тогава...а сега младите е лесно да ги излъжеш че е било лошо през комунизма..и каквото са чули..това и ще помнят и казват до като са живи..а моето мнение е че ще бъдат подведени от същите тия синчета и дъщери..и от тия които бяха по затворите и оцеляха след 10 ноември 1989 г...при пускането им...някой ще каже..ето още един комунист..аз обаче ще кажа ..не..не съм комунист..а реалист...живял,видял и преценил тогава и сега живота на българина
цитирай
29. starotomagare - Аз бих погледнал нещата от по-друг ъгъл
30.05.2012 18:53
За нещастие съм от онова поколение което наричат още загубено.Тъкмо дойде време да си стъпим на краката и поне малко да се почувстваме хора а не живещи от аванс до заплата и неможещи да си позволим и една бира за Нова година,защото кътахме всяка стотинка за жилище,ходех с работните дрехи навсякъде (поне ги даваха безплатно от работата а и ходех до магазина и обратно -къде другаде без пари?) За малко дори да ни дойде реда за апартамент и ...срути се системата и започнахме да правим демокрация.И преди беше гадно ако си никой и не целуваш задници на шефове и партийни (колко жени пък са спали с шефовете за да вземат апартаменти ,по добра работа ,командировки ...нима проституцията почна от вчера?)А дечицата и внучета на ,,другарите" дето не знаеха лишения ,имаха специално снабдяване и гарантирано следване където си поискат...тези гадинки пораснаха и като червеи проядоха цялата страна и докараха обикновените хора дотам ,че да си спомнят с въздишки за някогашното безправие и затворническа сигурност.Защо ли те не превъзнасят системата която ги отгледа на гърба на хората с малките заплатки?Прави го един обикновен човек на пук на всички които днес живеят охолно в мафиотския ни рай.
цитирай
30. анонимен - браво. . евала на този човек. . това е ...
30.05.2012 19:09
анонимен написа:
браво..евала на този човек..това е история и трябва да се помни.....младите не го помнят и знаят..но ние старите го помним..новите "демократи" го оплюха по всички показатели..а именно синове и дъщери на бивши чорбаджии..също и от хора които бяха настъпени по някакъв начин от тогавашната власт..а че си имаше хора за Белене по него време..си имаше..сега да не би да няма хора за там? вярно е че беше политически лагер..а също и за цялата НЕПОПРАВИМА ПАПЛАЧ човешка..и само там им беше мястото..а не на улуцата където бяха страшилище за обикновените трудови хора........................а я попитайте същите тия хора от народа..обикновени работници и служители..лош ли беше комунизма? ще ви отговорят че беше РАЙ за тях,,при сегашната измислена "демокрация" на мен никой не ми е пречил да живея нормално...и не ми е правило впечатление че имаше милиция и военни..даже не ги забелязвах защото бях като всички останали примерни граждани...и на Бай Тошо задника му ще целуваме за онова време и живота който водехме тогава...а сега младите е лесно да ги излъжеш че е било лошо през комунизма..и каквото са чули..това и ще помнят и казват до като са живи..а моето мнение е че ще бъдат подведени от същите тия синчета и дъщери..и от тия които бяха по затворите и оцеляха след 10 ноември 1989 г...при пускането им...някой ще каже..ето още един комунист..аз обаче ще кажа ..не..не съм комунист..а реалист...живял,видял и преценил тогава и сега живота на българина

Е,Байо,напълно споделям написаното от теб,защото без да съм бил партиен член,изживях един достоен живот!Знаеш ли, че 80% от партийците бяха кариеристи и след като се обърна палачинката на 10.10.89 г.поголовно, ако не,то 70-80%от тях станаха "демократи"и започнаха да серат в кладенеца, от който пиеха вода!
цитирай
31. анонимен - браво. . евала на този човек. . това е ...
30.05.2012 19:20
анонимен написа:
анонимен написа:
браво..евала на този човек..това е история и трябва да се помни.....младите не го помнят и знаят..но ние старите го помним..новите "демократи" го оплюха по всички показатели..а именно синове и дъщери на бивши чорбаджии..също и от хора които бяха настъпени по някакъв начин от тогавашната власт..а че си имаше хора за Белене по него време..си имаше..сега да не би да няма хора за там? вярно е че беше политически лагер..а също и за цялата НЕПОПРАВИМА ПАПЛАЧ човешка..и само там им беше мястото..а не на улуцата където бяха страшилище за обикновените трудови хора........................а я попитайте същите тия хора от народа..обикновени работници и служители..лош ли беше комунизма? ще ви отговорят че беше РАЙ за тях,,при сегашната измислена "демокрация" на мен никой не ми е пречил да живея нормално...и не ми е правило впечатление че имаше милиция и военни..даже не ги забелязвах защото бях като всички останали примерни граждани...и на Бай Тошо задника му ще целуваме за онова време и живота който водехме тогава...а сега младите е лесно да ги излъжеш че е било лошо през комунизма..и каквото са чули..това и ще помнят и казват до като са живи..а моето мнение е че ще бъдат подведени от същите тия синчета и дъщери..и от тия които бяха по затворите и оцеляха след 10 ноември 1989 г...при пускането им...някой ще каже..ето още един комунист..аз обаче ще кажа ..не..не съм комунист..а реалист...живял,видял и преценил тогава и сега живота на българина

Е,Байо,напълно споделям написаното от теб,защото без да съм бил партиен член,изживях един достоен живот!Знаеш ли, че 80% от партийците бяха кариеристи и след като се обърна палачинката на 10.10.89 г.поголовно, ако не,то 70-80%от тях станаха "демократи"и започнаха да серат в кладенеца, от който пиеха вода!

хм..ти как мислиш? след като ти описах всичко това..което и ти си видял..аз дали не съм разбрал и видял после какво се случи БАЙНОВОТО -:))))?
цитирай
32. анонимен - Седесарите в тоя сайт са жалки пл...
30.05.2012 19:36
Седесарите в тоя сайт са жалки плашипутарници. Ако искаш да подсилиш тая банда от лузери, моля, но ще ядеш дебелия със сигурност. Приготви се.
цитирай
33. анонимен - 31
30.05.2012 19:51
Коментара ми не беше отправен лично към теб,а на принципа "Думат ти дъще,сещай се снахо"!
цитирай
34. boristodorov56 - Комун. онанистите в този сайт не са жалки, а жарки путки
30.05.2012 20:04
Комун. онанистите в този сайт не са жалки плашипутарници - те са си направо жарки путки - барабар и начело с Кич. ел.

И внимавайте много - комун. онанстическата путка Кич. ел - точи ножове да коли седесарите и фашагите от блога - затова хвалете Правешкия копанар Замфиркьов по три пъти на ден!

Lostov, на камун. онанистическата путка Кич. ел `и кажи да ти духа по три пъти на ден, за да си спомня кога е бил седесарин!
цитирай
35. анонимен - Прътов
30.05.2012 20:30
Лостов, при бай Тошо нямаше клошари.
При него гладни нямаше.
При него 95% българи станаха собственици на жилища.
БВП при демокрацията е на сто години след Тошовия социализъм
При Тошо не станахме 16 сучеща република, но станахме 27 ебана република
Хурков си ти, не Лостов


цитирай
36. анонимен - питай го тоя демократ-педал 34,
30.05.2012 20:42
защо не е избягал в Зимбабве още по Тошово време, а е мастурбирал тук.
защо се плаши от плашипундаците, уплашения пундак.
цитирай
37. анонимен - някой който помни комунизма
30.05.2012 20:54
така е номер 35....точно това казвах че децата са били подведени и това и говорят защото това са чули...и във всеки сайт ги има за съжаление..бъзикат се и си мислят че са казали кой знае какво..а в нашите очи са жалки с простотиите си.....днес си взех трудовата книжка..защото напуснах и отивам на друго работно место...господин частника "демократ" вече бивш мой работодател не ми изплати полагаемият ми се платен годишен отпуск..за почти 2 години работа..а също и остатъка от заплатата ми...нещо което при комунизма беше немислимо да ми се случи...та децата се бъзикат защото не знаят колко несправедливости има днес при сегашната измислена и фалшива демокрация..пълни глупости са това..интересно как са влезли в сайта..едва ли знаят в коя година е създадена българската държава..сигурен съм че са ползвали търсачката..както и да е
цитирай
38. анонимен - Комун. онанистите в този сайт не са ...
30.05.2012 20:56
boristodorov56 написа:
Комун. онанистите в този сайт не са жалки плашипутарници - те са си направо жарки путки - барабар и начело с Кич. ел.

И внимавайте много - комун. онанстическата путка Кич. ел - точи ножове да коли седесарите и фашагите от блога - затова хвалете Правешкия копанар Замфиркьов по три пъти на ден!

Lostov, на камун. онанистическата путка Кич. ел `и кажи да ти духа по три пъти на ден, за да си спомня кога е бил седесарин!


А най-смрадливия гъз в сайта си ти, гнидо. Плашипутарник смотан. Да те сера в мръсната уста!
цитирай
39. анонимен - защо не е избягал в Зимбабве още по ...
30.05.2012 20:58
анонимен написа:
защо не е избягал в Зимбабве още по Тошово време, а е мастурбирал тук.
защо се плаши от плашипундаците, уплашения пундак.

Защото е 120% педал и все на червен космат налита и в гъза си го тика!
цитирай
40. d3bep - Ако имах властта да върна Тодор Ж...
30.05.2012 21:01
Ако имах властта да върна Тодор Живков, щях да го направя веднага и без билбордове.
Антикомунистическата пропаганда днес и антифашистката преди 50 години нямат никаква разлика.

Или имат, малка. Ралзиакта е че онази е разстреляла 50-100 човека с официален съд. Т.е. поела е отговорност за действията си. Оттам нататък предимно разбойници, убийци и изнасилвачи се пишат "репресирани" и получават ил иса получавали пенсии и пари като такива, респективно простеят из форуми и митинги, зер иначе работата ясна.

А тази власт... Уби тихомълком 3 милиона българи.
Унищожи буквално лидерски в световен план индустриален комплекс с предлога ,че "не работел".
Обърна всичката демографска статистика на населнието.
И установ иикономически терор, като големото и предимство било, че днес в магазините имало 5 вида луканка, ама не можело да си купиш ни един, и разбира се това, че нищо не произвеждаме, а ядем на кредит и си мислим, че ще я караме така 10 живота напреде...

Така че кво да говорим.
Едните евентуално стават съпричастни към убийствата на БКП, няколко на брой.

Тези, които говорят против комунизма и за измислената демокрация все повече заприличват на съучастници в убийството на българската нация, което вече е факт.


Кой е по - добър от Тодор Живков?
Бойко Борисов ли? Станишев? Царя? Луканов? И прочие...
Ами никой от тея.
По - добре да се върне Тошката и да застреля 5-600 от тия, дето ни застрелват и убиват безнаказано по улиците, отколкото да живеем така ,че група разбойници бавно да ти изтискват живота с примка на врата.
Без да говорим ,че застреляните на Тошо са предимно по време на преврата застреляни. Останалите ги знаем, целите "клубове на репресираните" са ми ясни. Не ми е нужно по нетя обяснение колко от тях са рецидивисти, и колко са политици, ама неграмотни ,във времето, когато неграмотността беше осъдителна.
А не като днес, желателна.

Поздрави!
цитирай
41. rustocks - Аууууууууууу - Кучелаят го е досърбяло яко - сере кръв! Браво на boristodorov56 !
30.05.2012 21:04
Кучелай, не беше ли седесар бе - пундар - нали сам казваше, че си бил! А сега си член на БСП!
Нъл тъй, а? Я напиши още три анонимни коментара, щото усещам как дъртака тодоров си го мести от единия в другия крачол! Виждам, че яко ти е опънал жартиера. Хахахахахахахахахаааааааааааааа!
цитирай
42. анонимен - Кушел,
30.05.2012 21:15
след като му се изсереш,идва и моя ред да му се изсера,та дано да му е сладко!!!
цитирай
43. анонимен - Чеши си задника - сърби ли - драги Кучелай!
30.05.2012 21:36
Още веднъж, анонимний ми Кучелай!
Още веднъж!

цитирай
44. анонимен - Верно ли левия левак Кучелай е бил седесар?
30.05.2012 21:38
rustocks написа:
Кучелай, не беше ли седесар бе - пундар - нали сам казваше, че си бил! А сега си член на БСП!
Нъл тъй, а? Я напиши още три анонимни коментара, щото усещам как дъртака тодоров си го мести от единия в другия крачол! Виждам, че яко ти е опънал жартиера. Хахахахахахахахахаааааааааааааа!



Нали не е майтап?
цитирай
45. анонимен - Така казвал той - в постингите си. Не четеш ли?
30.05.2012 21:42
Бил комунист в БКП.
После станал седесар и скачал около Костов на Орлов мост.
Накрая се върнал към БСП - нали си е педалче - при Станишев си намерил място!
Според мен търсил си е някой да го оножда.

Кой разправяше, че имал някаква връзка с модераторите това педалче Кучелая?
цитирай
46. анонимен - Навярно си седесар и не може да ти се ...
30.05.2012 21:44
Навярно си седесар и не може да ти се вярва.
Но си личи, че има нещо сбъркано в него.
Нали ще ми направи свирка?
цитирай
47. анонимен - Човек може да се заблуди за кратко, ...
30.05.2012 21:47
Човек може да се заблуди за кратко, но бързо да се светне. Виж ако остане заблуден завинаги, тогава е лошо. Остава си тъп седераст. Кушел никога не пише анонимно. От кого да се притеснява, от разни недъгави плашипутарници ли, м ?! Оня тъп пловдивси бръснар ми е през хуя че оттатък, но това момче е ново и е нужно да се светне за някои работи.
цитирай
48. анонимен - Всъщност не е било толкова лошо
30.05.2012 22:23
Всъщност не е било толкова лошо... аз съм на 38г. И ми липсва онова време ! Даже като се замисля може да е било по добре от сега.
цитирай
49. анонимен - На Лостов
31.05.2012 00:36
Ако лицето Лостов е член на позната бургаска фамилия, не е прилично да плеска по адрес на Тодор Живкжв и "режима", защото на никого паметта му не е изтрита.
Да си поправи правописните и граматически грешки !
Едно вчерашно..., неживяло в това време, не може да си позволява да бъде съдник за нещо, ако е от гореспоменатата фамилия, защото няма морално право за това.
Твърде си сополив Лостов, за да съдиш Живков какво е правил. Питай баба си и дядо си от кое село дойдоха .
цитирай
50. vencivaleri1951 - Привет !
31.05.2012 00:39
-Това което бе построено по времето на което "Тато " бе намело на държавата за двадесет и кусор години , "не можахме да го боядисаме" даже.
-Като жизнен стандарт наистина бяхме след най развитите страни, но преди страни на които гълтаме праха в момента и никога няма да стигнем. Никога не сме губили толкова хора, ни по време на войни, ни по време на метежи и възстания както през последните години-близо 30% от численоста си. За качествените промени в състава на населението ни да не говорим. Ставаме държава от неграмотни маргинали и неудачници. Не е проблем, че си си легнал гладен, че си си купил дрехи от "втора употреба". Проблемът е че вече не ни пука от това и нямаме никакъв стремеж да променим бита си.
цитирай
51. dimenzed - Билборда на този Правежки циганин ...
31.05.2012 01:11
Билборда на този Правежки циганин да го съборят!
цитирай
52. анонимен - T.N.T.
31.05.2012 06:42
PROBLEMA NA BALGARIQ E ,4E NQMA WAJETA I...SAVEST,AKO GI IMA6E NQMA6E DA

OSTANE SVESTEN 4OVEK,KOITO DA WAZHVALQVA PRAVE6KIQ TARIKAT I NE SAMO

TARIKAT.TO I SEGA NIKOI SVESTEN,UVAJAVA6T SEBE SI,4OVEK,NEBI KAZAL NI6TO

DOBRO ZA PRODALJAVA6TIQ WSE O6TE PE6TEREN KOMUNIZAM U NAS.

S I N T A P I Z A N T I ,NA MODERNITE LEVI,KOI WI PREMESTI LIUBIMIQ

PE6TEREN KOMUNIZAM OT MODERNIQ LQV KRA4OL W OMRAZNIQ DESEN!?KOI?

ZNA4I,PRAVE6KIQ SATRAP,GO OBI4ATE,A NAGU6ENATA LAINQNA PRA4KA--ZET MU?

A WNUKA MU,KOITO SI POPOKAZVA H'Q PO ZAVEDENIQTA?A WNU4KODA6TERQMU,

KOQTO UJ OPLELA DVA POLOVERA I E WE4E MILIARDERKA?6TO PARA I TRUD SE

POTRO6I ZA TOQ MERZAVEC.OTKADE SA I PRIZNATITE I TAINI MILIONI I MILIARDI?

WA6IQ BLAGOEV E KAZAL:4OVEK,KOITO DO DVADESETATA SI GODINA NE E

KOMUNIST,TOI NQMA SARCE.4OVEK,KOITO SLED DVADESETATA SI GODINA E

KOMUNIST,TOI NQMA AKAL"

I DRUGO WI E KAZAL PAK TOI: "NQMA NA SVETA DARJAVA,KOQTO DA E

NAVREDILA TOLKOVA NA BALGARSKITE NACIONALNI INTERESI (WKLIU4ITELNO I

TURCIQ),KOLKOTO RUSIQ."

NE SAMO PRAVE6KIQ KLAN,WSI4KI KOMUNISTI DOEDIN SA KREMALSKI

EKSTREMENTI.POSLEDNIQ POLITIK RABOTIL ZA INTERESITE NA RODINATA SI E

STAMBULOV.KAKVO STAVA,WIE ZNAETE.KREMAL GO SASI4A NASRED SOFIQ.

NQMA LO6O,4E KREMAL SI ZA6TITAVA INTERESITE.DOLNOTO E,4E SME

EDINSTVENATA IZMET W SVETA S TAKIVA UPRAVNICI--PO--GOLEMI

LILIPUTKI OT LILIPUTIN.I W KREMAL 4ERVENITE SATRAPI,MOJE ZA MOMENT DA E

NO SE IZVINIHA I DAJE BQHA ZABRANENI.I TOVA W KREMAL.NA6ITE HI6TNI

LICEMERNI MODERNI LEVI OLIGOFRENI SI POEMAT WINATA ZA KLANETATA

"S MEZE"...I MEZETO STE WIE MODERNITE LEVI S I N T A P I Z A N T I ,ZA6TOTO

OT NAS DA SA SE IZTROVILI.DA NE ZABRAVQ.W NESEBAR,MODERNIQ LQV KMET

POKAZVA WIS6 PILOTAJ W KORONNATA KOMUNISTI4ESKA DISCIPLINA

L I C E M E R I E .

MODERNITE LEVI I TEHNITE S I N T A P I Z A N T I ,I E TRUDNO W ISTINSKATA

DEMOKRACIQ,EDNITE,4E NQMA DA MOGAT DA DERIBEISTVAT,A DRUGITE,4E

NQMA "TOPLITE GRIJI NA PARTIQTA",KOQTO WSE DAVA...NA MALOUMNICI...
цитирай
53. анонимен - T.N.T.
31.05.2012 06:56
LOSTOV,BRAVO I NAPRED.

AZ SAM SIROMAH,NO NE BEDEN SINTAPIZANT.
цитирай
54. d3bep - И на мен ми се струва, че лица под 30 ...
31.05.2012 08:28
И на мен ми се струва, че лица под 30 години трябва изобщо да им се отнеме правото да разсъждават на глас за времето преди 1989.
А един от многото идиотизми в съвременна България е, че предимно такива разсъждават.
Натъпкани с евтина пропаганда от разнообразни източници, обясняват какво е било и какво е щяло да бъде.
цитирай
55. d3bep - btw, За пръв път виждам пенсионер да ...
31.05.2012 08:50
btw, За пръв път виждам пенсионер да пише на латиница с големи букви.
И "Ч"-то с четворки, Ш- то с шестици. Т.е. латиница + чатица, 70 годишен пенсионер...
Според мен показателно докъде е стигнала неграмотната глупост на младото поколение, опитващо се да се прави на интересно.
Нема спасение, май и младото поколение на България трябва да умре от старост и тогава да мислим за спасение... Това е невероятна простотия в една много голяма част. Сигурно и образователната система е виновна, но за съжаление голямата група овце се нарича стадо овце, нищо че с тях може да има и други животни.
цитирай
56. анонимен - Това,у което бе посторено по времето на Тато ти го настроил народа, при това въпреки комунизма!
31.05.2012 09:02
vencivaleri1951 написа:
-Това което бе построено по времето на което "Тато " бе намело на държавата за двадесет и кусор години , "не можахме да го боядисаме" даже.
-Като жизнен стандарт наистина бяхме след най развитите страни, но преди страни на които гълтаме праха в момента и никога няма да стигнем. Никога не сме губили толкова хора, ни по време на войни, ни по време на метежи и възстания както през последните години-близо 30% от численоста си. За качествените промени в състава на населението ни да не говорим. Ставаме държава от неграмотни маргинали и неудачници. Не е проблем, че си си легнал гладен, че си си купил дрехи от "втора употреба". Проблемът е че вече не ни пука от това и нямаме никакъв стремеж да променим бита си.


Но питаш ли кому колко е струвало, а генералски сине?
цитирай
57. анонимен - Дзверо, че плачеме ли за ал Асад?
31.05.2012 09:08
d3bep написа:
И на мен ми се струва, че лица под 30 години трябва изобщо да им се отнеме правото да разсъждават на глас за времето преди 1989.
А един от многото идиотизми в съвременна България е, че предимно такива разсъждават.
Натъпкани с евтина пропаганда от разнообразни източници, обясняват какво е било и какво е щяло да бъде.


Разбира се, че социалистическия рай трябва да говорят само лица над 30 години - при това да са били на изборна длъжност в БКП или съпричастни към ДС.
Идеологическите противници на социализЪма да се избият със слънчев удар!

D3bep, ти оня ли си, дето пише за историята? Направо си за скопяване!
цитирай
58. ploudinperper - Момче, червените боклуци са те заляли като цунами!
31.05.2012 09:13
Една година не съм влизал в блог.бг и виждам всичката червена гадина си е пак тук и по-боклучава!
цитирай
59. d3bep - По скоро, залят си от анониммните ...
31.05.2012 10:33
По скоро, залят си от анониммните тапири. Като всеки знае, че в блог беге анонимни писатели не влизат, т.е. 99% от тея са просто страхливи гечета, излезли от профила си "за да пишат свободно".

Колкото чатъра на латиница горе беше пенсионер, толкова и тея са анонимни, даже и имената им мога да посоча без много чудене. Те са едни и същи навсякъде, не пропущат.

Лошото е че не им стига акъла да преценят че хората вече не хващат дикиш на анонимни провокатори, това вървече в първите години на "демокрацията", сега това не стига.
Но някои още живеят с чувството ,че са на митинг.
цитирай
60. анонимен - Фатмак Живков
31.05.2012 11:02
Щепсел за червената измет, мръсни анти-българи, ходете си в Сибир!
цитирай
61. d3bep - Антибългари са тея, дето нацията им ...
31.05.2012 11:40
Антибългари са тея, дето нацията им е изтребена с три милона, младите им хора бягат и си даават гъза за пари и никога няма да се върнат, останалите тука са предимно неграмотни полуидиотчета със самочувствие на играчи, дето допускат да се подиграват с бащите и бабите им, да унищожават основни неща, като здравеопазване, социално осигуряване и образование, наричайки унищожението "реформи"...
И след това тея ми ти тапири, анонимни разбира се, скачат в интернет пространството да говорят и да съдят хората за комунизъм и патриотизъм...

Алоу, чоджум...
Колкото от вас обесим и влачим по улиците, по - добре.
Единствената разлика между вас и комунистите е че вие унищожихте напълно нацията, а комунистите са ви виновни.
Иначе малоумния лозунг е същия... Тогава 50 години имахме некаква фобия от фашизма и капитализма.
Сега същото чудо, ама с друг лозунг.
Че вие сте същите разбойници бе .Само дето сега сте по - добри разбойници, и това е видимо. И сте сменили текста на песента дето я пеехте, тогава Хитлер беше виновен че го няма още комунизма, сега Сталин е виновен че я няма още демокрацията...

Очевидно мислите хората за малоумни колкото вас.
цитирай
62. miuenski - стана дискусия : )
31.05.2012 11:51
...ВЪПРЕКИ опитите на някои хора да оплескат всичко с помия

помня какво е било "преди", въпреки че бях млад... и се радвах през 89-та. Радвах се на свободата, на възможностите, на СВЕТЛОТО бъдеще... това СВЕТЛО бъдеще дойде, но отново, както и преди това, то дойде само за ПО-равните, които си бяха същите ПО-равни, сменили партийната книжка с брада, синя мартеница или бухалка... да не забравяме и децата на ПО-равните, изпратени да се изучат в "омразния" запад, които се върнаха като "експерти" и доста експертно оглозгаха неизяденото

няма смисъл да сравняваме "сега" и "преди" по простата причина, че нещата не са се променили кой знае колко. Просто така чаканата "свобода" за някои хора се изразява в това, че могат да прочетат която книга си искат(стига да могат да си я купят), да пишат глупости в блог.бг, да пътуват, да гледат тъпи американски филми, докато тъпчат ГМО царевица под формата на пуканки и т.н., докато за ПО-равните вече стана "свободно" да крадат, приватизират, тормозят, газят хора, строят хотели, перат пари, внасят хероин, "делкат", секат дървета и т.н. и при това не само БЕЗНАКАЗАНО, но и с помощта на държава, прокуратура, съд, полиция и медии.
цитирай
63. lostov - 62. miuenski
31.05.2012 11:59
Споделям мнението ти. Разбира се, че сега не е песен, но и комунистическият режим нямаше как да продължи вечно. Просто си беше обречен да рухне рано или късно. Както рухна в много държави. За жалост при нас нещата доста се изродиха след това, смесиха се яко и стана абсолютна каша.
цитирай
64. josarian - Както винаги, когато стане въпрос за правешкия гений, винаги се намират целувачи на задника му:)
31.05.2012 12:12
Нека не забравяме,че навремето имаше и доста целувачи на задниците на другаря Шикългрубер и на хер Джугашвили, които направиха немалко за нациите си, но убиха милиони винни и невинни, което сложено на моралните везни на человеческата история натежава не в тяхна полза.
За разлика от тях, нашето Слънце е една малка звездичака-джудже на небосклона на българската история, която сложена до Княз Бориз I /управлявал 37г/ и Цар Симеон Велики /управлявал 34г/ направо мъждука с най-великата си идея България да стане 16-та република на империята на злото:)
Но, целувачи на задници ще има винаги. Радващо е и че има нормално разсъждаващи хора - поздравявам ги за което:)
цитирай
65. lostov - Доста се смях
31.05.2012 12:15
на някои изказвания. Повечето, от които на анонимни разбира се. :)

Нямам си и идея за каква "позната бургаска фамилия" говори номер 49. Нещо доста се е по(о)бъркал.

Оценявам подкрепата на тези, които споделят позицията ми, както и градивните разсъждения на тези, които не я споделят.

За анонимните, които толкова се вживяват по темата и ми дават акъл какво да правя ще върна жеста. Препоръчвам ви да отидете тук http://www.dnevnik.bg/bigpicture/2011/09/17/1157071_goliamata_snimka_muzei_na_socialisticheskoto_izkustvo/ да запалите по една и свещ и да се успокоите. И всеки път, когато някой като мен ви вдигне кръвното, върнете се тук и си спомнете славното комунистическо минало. Защото там му е мястото - в музея. Една част от историята, която няма да се повтори. И колкото и да гледате назад, то няма да се върне. Единствено вие ще си останете назад.
цитирай
66. balkanec - Няма какво да му мислите толкова :)
31.05.2012 13:41
САЩ, ЕС и капитализма фалират глобално. Идват новите промени :)
Вече имаме утъпкан път - Народен съд, отваряне на лагерите в Белене, бобов дол, Куциан, урановите мини и пр., където националните предатели да си отработват магарията и - стабилна държава :)
цитирай
67. josarian - Кушелев, ти като един от най-видните неанонимни целувачи на татовия гъз, що не вземеш да ни светнеш
31.05.2012 13:51
kushel написа:
Човек може да се заблуди за кратко, но бързо да се светне. Виж ако остане заблуден завинаги, тогава е лошо. Остава си тъп седераст. Кушел никога не пише анонимно. От кого да се притеснява, от разни недъгави плашипутарници ли, м ?! Оня тъп пловдивси бръснар ми е през хуя че оттатък, но това момче е ново и е нужно да се светне за някои работи.


що не вземеш да ни светнеш за превъзходния вкус на своя оакан фетиш, пречупен през вкаменения червен фатмашки мозък? Да ни разкажеш отново за социалистическия Рог на изобилието, безплатните зелени чорапи, гащи и потници. След това отново сладкопойно да запееш песньовки за такива световни миротворци и човеколюбци сато Саддам, Кадафи,Ким Ир Чен и Башар Асад:)
цитирай
68. josarian - Ооо, балканец, ще минеш и ти по утъпкания път - имам един съсед, стар комунист, истински доносник,
31.05.2012 14:06
balkanec написа:
САЩ, ЕС и капитализма фалират глобално. Идват новите промени :)
Вече имаме утъпкан път - Народен съд, отваряне на лагерите в Белене, бобов дол, Куциан, урановите мини и пр., където националните предатели да си отработват магарията и - стабилна държава :)


ще го черпиме по една ракия, ще му обещаем пост във възродената комунистическа партия и ДС та такъв донос ще ти врътне пред партийния секретар, че прасетата ще ти разнасят месеци наред кокалите околовръст Белене. Ти ще бъдеш национален предател, децата ти ще станат народни врагове а внуците няма да имат право да учат, ще чукат цял живот камъни. Напълно в духа на любимия ти комуносоциализъм:)
цитирай
69. анонимен - Джосаряне, ти ставаш само за бар...
31.05.2012 14:36
Джосаряне, ти ставаш само за барабан.
цитирай
70. demonwind - Целта на комунистите
31.05.2012 14:37
е чрез дестабилизация и несигурност да стегнат още по-жестоко примката около врата на народа.

Апропо, чел ли си "Ледоразбивачът"? Ако не си, драсни на лични, ще ти я пратя...

Жестоко е, нечовешко... А носталгията е факт...

Поздрави!
цитирай
71. анонимен - Абсурдно е в 21-ви век да се побол...
31.05.2012 14:37
Абсурдно е в 21-ви век да се поболяваваме от носталгия по тоталитарен режим. Също така общинска или държавна собственост е последното място за подобна показност на политически предпочитания от близкото минало. Мое мнение.
kOMUNIZMA NE BESHE HUBAW NO HLQB IMASHE ZA WSICHKI
nISTO PROTIW BOGATITE NO DA IMA I ZA DRUGITE
цитирай
72. lostov - Е, цял живот за един хляб ли да живеем?
31.05.2012 14:54
анонимен написа:
Абсурдно е в 21-ви век да се поболяваваме от носталгия по тоталитарен режим. Също така общинска или държавна собственост е последното място за подобна показност на политически предпочитания от близкото минало. Мое мнение.
kOMUNIZMA NE BESHE HUBAW NO HLQB IMASHE ZA WSICHKI
nISTO PROTIW BOGATITE NO DA IMA I ZA DRUGITE


Толкова ли струваме? И да чакаш години наред за привилегията наречена Лада примерно? Кой ще ти върне годините чакане? А живота си минава...
цитирай
73. josarian - Кушеле, ти и едно подигравателно хиперболично сравнение не можеш да направиш като хората:)
31.05.2012 15:21
kushel написа:
Джосаряне, ти ставаш само за барабан.


Но това е напълно разбираемо предивд парализирания ти фатмашки мозък, умеещ единствено да удря токове пред божествата на комунистическата религия:)


цитирай
74. d3bep - САЩ, ЕС и капитализма фалират гл...
31.05.2012 15:48
balkanec написа:
САЩ, ЕС и капитализма фалират глобално. Идват новите промени :)
Вече имаме утъпкан път - Народен съд, отваряне на лагерите в Белене, бобов дол, Куциан, урановите мини и пр., където националните предатели да си отработват магарията и - стабилна държава :)

Те досега няколко пъти са фалирали ,за съжалени все по един и същи начин:
Световна война.
Просто хората са тъпи овце и няма да се научат, че и на тях, техните семейства, живот и прочие някой гледа като на ресурс в системата. Ако се харчи добре, го размножава, ако не се харчи, го ликвидира и толкова.
Така че той фалитът идва, ама не знам дали ще е така както ние си го представяме или както ТЕ си го представят.
СЛед война строителната, финансовата индустрия и заплатите веднага дръпват нагоре. Няма хора за работа, няма къщи за живеене а лихвар с пари веднага се намира и готово.

josarian,
бе аз като те гледам колк оси надъхан и явно пишеш и като анонимен не знам дфали има кво да те питам , ама...
Ти от Белене познаваш ли някого бре? Или си гледал телевизията. И прасета заравят кокали за закуска...

Щото аз познавам един, лека му пръст, дядо ми... На младини е бил на "неправилната страна" и го вкарват там.
После излезе, изучи се, стана лекар, взема военен чин.
Лека му пръст, в последните години на комунизма си отиде. С чин полковник.
Така че не съм много сигурен в баламбурническите изцепки. Отново казвам, има действително известни случаи на хора ,дето са го отнесли несправедливо - например Богдан Филов, който беше сериозен учен и изобщо не е бил нечии ултрас.
Но останалото е чисто медийна раздувка и повечето от твърденията за "черни списъци", изядени от прасета и прочие - просто не са верни.

Без да говорим ,че за повеечето, които започнат да цвърчат, че бил ив затвора и репресирани мен просто ме сърби ръката да звънна на приятели в полицията да кажат, имат ли КРИМИНАЛНО ДОСИЕ.
Щото повечето имат и затова са репресирани. Зер ДНЕС ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СА ЕЛИТ. Ама тогава са ги репресирали малко. Но да повторим, ДНЕС СА ЕЛИТ и казват кой е репресиран, кой е прав и кой не е.
цитирай
75. lostov - Това сега го открих:
31.05.2012 17:15
http://nessebar-news.com/2011/%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%82-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%B2-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80/
цитирай
76. анонимен - lostov...
31.05.2012 17:33
не се издавай! : )

miuenski
цитирай
77. lostov - хахахахх!!! ;)
31.05.2012 17:33
анонимен написа:
не се издавай! : )

miuenski

цитирай
78. анонимен - "Дебелоглавец, Тъпоглавец от село Правец. Що ето?" - виц от 1970-те
05.06.2012 21:25
Няма роб, който да не тъгува за робството - хранят те, постригват и ти е осигорен някакъв стандарт , НО си роб! Така и с нашите живковисти!
цитирай
79. анонимен - На умряло куче нож не се вади,
06.06.2012 19:52
но когато някой се опита да го реанимира, това говори, че са останали още живи от "кучкарника", а това вече е опасно за нашето здраве !
цитирай
80. lostov - Да...
07.06.2012 16:53
andreshko написа:
но когато някой се опита да го реанимира, това говори, че са останали още живи от "кучкарника", а това вече е опасно за нашето здраве !


Аман от просълзени по отминалото "славно" време.
цитирай
81. анонимен - Има клошари, които искат да целунат ...
18.06.2012 22:17
Има клошари, които искат да целунат байТошо по задните му части сещате се защо...
и знаят кога му е рождения му ден! По негово време клошари нямаше..

А нима днес сме свободни или сме роби на банки и корпорации и монополисти
а демокрацията е станала фасадна....
цитирай
82. анонимен - Хотел в слънчев бряг
25.07.2012 14:31
И аз дълго време се чудех кой е платил този билборд и с каква цел го е поставил там .<a href="http://www.imperialgroup.bg">Хотел в слънчев бряг</a>
цитирай
83. анонимен - Въпрос към всички
08.09.2012 14:23
Защо сега няма такива хора като Живков?
Още дълго ще гледаме Тодор Живков на снимки и видео клипове, защото до сега не се е намерил такъв патриот. А защо не се е намерил такъв патриот? Някой може да се сети, защото идеята демокрация може да звучи така добре, колкото може да означава ограбване и злоупотреба с власт. Е това е цялата истина. Искате демокрация, ето ви демокрация
цитирай
84. lostov - Страхотно мнение.
09.09.2012 12:26
Откога убиването, заграбването на собственост, пращането в трудови лагери е патриотична черта??? Страхотен патриот е бил да.. след като са подтиснали интелигенцията и са сложили простаци и подмазвачи във властта какво да очакваш..и промиването на мозъците с просъветски идеологии... Сега положението е далеч от идеално, но това не означава, че решението е да се върнем към комунизма. Има и други начини освен комунизъм и капитализъм. Има много други начини и идеи. Защо трябва да се ограничаваме само с тези две идеологии? Но явно все още много хора не искат да си отворят очите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lostov
Категория: Други
Прочетен: 532581
Постинги: 68
Коментари: 490
Гласове: 499
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031